

Spring 2023 Orientation Schedule

ALL SESSIONS WILL BE RECORDED FOR ANYONE UNABLE TO ATTEND.
RECORDINGS ARE NOT AVAILABLE IMMEDIATELY AFTER THE LIVE SESSION
FINISHES, BUT WE WILL SEND OUT RECORDING BY THE WEEK AFTER THE
ORIENTATION WEEK. AN ANNOUNCEMENT WILL BE SENT TO YOU WHEN THE
RECORDING IS AVAILABLE.

TIPS AND TROUBLESHOOTING:

- PLAN TO ARRIVE 5-7 MINUTES EARLY.
- KEEP YOUR PHONE OR HEAD SET MICROPHONE ON MUTE TO PREVENTAN ECHO IN THE ROOM.
- REGARDLESS OF YOUR AUDIO CONNECTION METHOD, DO NOT USE EXTERNAL SPEAKERSBECAUSE THIS OFTEN CAUSES FEEDBACK AND DISTORTION. USE A HEADSET OR HEADPHONES INSTEAD.
- USING MOZILLAFIREFOX AS YOUR WEB BROWSERIS PREFERABLE.

Scan The QR Code To Register For The Orientation





WELCOME SESSION

1 PM - 1:45 PM (45 MINS)

Welcome and instructions from the ISP staff. We will review the week's schedule.

MONDAY 3/20/2023

TUESDAY

3/21/2023

ACADEMIC COUNSELING 1

2 PM - 2:45 PM (45 MINS) Counselors will talk about the US Educational System, General Education versus Major classes, and how to choose the right classes

ACADEMIC COUNSELING 2

1 PM - 1:45 PM (45 MINS)

for your major and goals!

You will be learning about important registration policies, understanding the grading system, and college support services!

ASSESSMENT WORKSHOP

2 PM - 2:45 PM (45 MINS)

Review of the math, English, and ESL assessment.

IMMIGRATION 1

3 PM - 3:45 PM (45 MINS)

Review of all major immigration regulations and policies as they apply to F-1 visa students:
Immigration documents | Change of address |
Extension of Programs | Full-Time Attendance |

HEALTH INSURANCE

4 PM - 4:45 PM (45 MINS)

Health insurance is mandatory for all F-1 visa students. Learn what is covered under your plan, what is excluded and how to waive it if you will study outside the U.S.

ESL WORKSHOP

3 PM - 3:45 PM (45 MINS)

Explaining the differences betweenthe ESL and EWRT series. And explaining why ESL courses are important to international students to develop and improve their abilities.

IMMIGRATION 2

4 PM - 4:45 PM (45 MINS)

Continuation of major immigration regulations for F-1 students:

Social security numbers(SSNs) | Employment | Online Classes | Travel Abroad and Re-Entry | Consequences of Not Maintaining Status

HEALTH REQUIREMENT

(TB, MMR AND COVID-19 VAX) 1 PM - 1:45 PM (45 MINS)

All F-1 visa students who will be studying from inside the U.S. have to meet Health requirements. An overview of requirements and how to submit them.

TUITION WOKRSHOP

2 PM - 2:45 PM (45 MINS)

An overview of tuition and costs including important deadlines and procedures.

HOUSING INFORMATION

(HOSTED BY: INTERNATIONAL STUDENT PLANCEMENT) 3 PM - 3:30 PM (30 MINS) An overview to introduce you to a variety of housing options and offer some suggestions to guide you in your housing search.

SEVIS ACTIVATION & REQUEST A FUTURE I-20

3:45 PM - 4:15 PM (30 MINS)

Learn what you need to do to get your SEVIS (I-20) in active status if you are/will be studying from INSIDE the U.S.A. Reporting to ISP is YOUR responsibility! Also, students who are NOT coming to the U.S. will learn How to Defer or Request a Future Quarter I-20.

GENERAL Q & A

4:30 PM - 5:00 PM (30MINS)

Please let us know if you have any questions!





Spring 2023 Welcome Day & Mandatory Check-in



Scan The QR Code To Register For The Event

DATE:

Thursday, April 13, 2023

TIME:

1 p.m. to 3 p.m., PST

LOCATION:

De Anza College Conference Room A

Students studying from INSIDE of the U.S. who fail to report to this event may get their I-20 canceled/terminated.